JAVA Specialty coffee Congo

JAVA
excl Verzendkosten
    Levertijd:5-7 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Deze Congo is een unieke Fairtrade koffie met een volle, spicy body en fijne aciditeit. De oevers rond het Kivumeer vormen de ideale basis om deze hoogwaardige Arabica koffie te telen. Ze bezorgen deze Fairtrade Congo zijn unieke, pittige aroma.

Origine

Deze koffie is afkomstig uit de regio rond het Kivumeer, waar de coöperatie Sopacdi (La solidarité pour la Promotion des Actions Café et le Développement) is opgericht in 2004 en vandaag zo’n 8000 leden telt .

Met de verkoop van de kwaliteitsvolle Bourbon koffie op de internationale markt streven ze naar verbetering voor de situatie van lokale koffieboeren. Er wordt geïnvesteerd in huisvesting, de bouw van plaatselijke scholen en andere infrastructuur. Kortom, de plaatselijke economie krijgt een enorme boost van de verkoop van deze Fairtrade koffie.

Proces

Enkel de rijpe bessen worden geplukt, waarna ze 24 tot wel 48 uur gefermenteerd worden. Na de fermentatie wordt de gewassen koffie in de zon te drogen gelegd. Na enkele maanden van rust wordt de koffie van zijn gedroogde perkamenthuid ontdaan en volledig met de hand gesorteerd.

Geniet van deze parel met zijn fijne aciditeit en pittigheid.

Vol, spicy aroma

Arabica/Robusta: 100% Arabica
Verwerking: 100% Gewassen
Hoogte: 1400 mtr
Aroma: Vol, spicy
Smaakervaring:

Volle, spicy body en een fijne aciditeit