Kalahari koffie is een unieke melange van koffiebonen van de hoogste kwaliteit. De bonen worden uitsluitend met de hand geplukt om te voorkomen dat er onrijpe bonen in het brandingsproces belanden. Dit komt de smaak van het karakter van de koffie ten goede. Kalahari koffie melange is samengesteld uit 4 verschillende, biologische geteelde koffiebonen:

• Honduras Organic.

• Mexico Organic.

• Ethiopië Organic.

• Brazilië Organic.

Alle bonen voor Kalahari koffie worden geteeld en geoogst onder het UTZ-keurmerk. Dit is een keurmerk voor duurzame landbouw dat leidt tot duurzame producten.

Kalahari koffie; uniek brandproces.

Kalahari koffie wordt op een uniek manier gebrand. Het is de enige koffiebranderij met een 100% CO2 neutraal brandproces. In tegenstelling tot andere koffiebranderijen, die het geproduceerde CO2 afkopen. Deze unieke manier van branden ontsprong aan een vraagstuk van studenten van de TU. Zij zochten een manier om het natuurlijk restafval (de pitten) uit de olijfolieproductie op een nuttige manier te kunnen hergebruiken. Voor Kalahari koffie ontwikkelden ze een koffiebrander die niet op aardgas werkt maar op biomassa. De pitten zouden normaliter in de afvalstroom terechtkomen maar worden nu dus optimaal ingezet voor de branding van koffiebonen. Naast het feit dat dit geen smaak of geur afgeeft aan de koffie, zorgt dit voor een 100% CO2 neutrale branding.

Kalahari koffie; coffee with a conscience.

Kalahari koffie vindt zijn oorsprong in de Kalahari woestijn. Kalahari betekent: de grote dorst. Er leven al duizenden jaren mensen in de Kalahari woestijn. De San Bushmens zijn de originele bewoners van de Kalahari. Door de klimaatsveranderingen wordt het leven in de Kalahari woestijn echter steeds zwaarder. Kalahari koffie draagt bij om het verdwijnen van de San Bushmens tegen te gaan en biedt hulp aan de bewoners in en rondom de Kalahari. Het ontwerp van de verpakking is een knipoog naar het verleden en de grotschilderingen van de San Bushmens. De verpakking zelf een knipoog naar de toekomst met volledig recyclebare FSC-verpakking.

Kalahari koffie kopen? WP koffie en thee is dé Kalahari koffie specialist!

WP koffie en thee is dé exclusief distributeur voor provincie Utrecht van Kalahari koffie. We beschikken niet alleen over alle ins en outs van Kalahari koffie. Wij zorgen ervoor dat iedereen die onze koffie koopt over de juiste kennis en training beschikt. Alleen zo maken we samen optimaal gebruik van de Kalahari koffie kwaliteit. Ervaren salesmanagers bezoeken onze afnemers met regelmaat. Zij controleren de espressomachine en grinder, ondersteunen bij het kiezen van de juiste producten, trainen het personeel en stellen je op de hoogte van nieuwe producten. Bovendien hebben we een breed scala aan marketing- en promotie materialen en porselein in huis, geheel naar de wens van de klant.

Nieuwsgierig geworden naar de unieke Kalahari koffie? Neem dan contact met ons op voor alle mogelijkheden. Onder het genot van een goede kop koffie leggen we je graag uit wat we voor elkaar kunnen betekenen.