Duurzaam ondernemen

Wij helpen graag!

 

Duurzaam ondernemen, dat begint bij jezelf. Bij u, maar ook bij ons. Met name met duurzaam inkopen en ketenverantwoordelijkheid willen wij het verschil maken. Bij WP koffie en thee vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie bekend zijn.

Die belangrijke informatie houden wij niet voor onszelf. Als een product een keurmerk heeft, tonen wij dat in onze webshop. Zo stelt u een verantwoord assortiment samen. Maar naast het tonen van keurmerken, voeren wij duurzaam ondernemen steeds verder door in onze bedrijfsvoering.De inspanningen van WP koffie en thee richten zich vooral op:

CO2 neutraal, Fairtrade en biologische producten

Onze koffiemerken zijn hier een goed voorbeeld van. Zo bieden wij CO2 neutrale, Biologische en Fairtrade koffie's aan . De boerenorganisaties ontvangen van ons een eerlijke prijs voor de producten die zij leveren. De lucht wordt minder vervuild en de grond wordt minder belast door geen gebruik te maken van giftige stoffen.

Voor thee bieden wij Sunleaf, teaquiero en Pickwick, waarvan het overgrote deel ook Fairtrade. Daarnaast zijn steeds meer van deze producten biologisch.

Circulair ondernemen

Bij circulair ondernemen wordt geprobeerd om alle grondstoffen zoveel mogelijk keren in te zetten. Wat we voorheen afval noemden, is dan de basis voor hergebruik. Zo vermindert de afvalproductie.

Papier en karton, afkomstig van producenten en klanten, zamelden we al gescheiden in. Plastic hoort daar zeker ook bij. Door plastic apart te verzamelen voor hergebruik, vermindert de hoeveelheid restafval aanzienlijk.

Door recycling voor koffiebekers aan te bieden aan onze klanten, kan die hoeveelheid nog meer naar beneden. De koffiebekers zijn zo grondstof voor bijvoorbeeld toiletpapier en handdoekjes. WP koffie en thee is daarvoor een samenwerking aangegaan met Beautiful Cups.

Voor onze koffie filters gebruiken bij het merk Brita. De Brita filters worden door ons retour genomen en teruggestuurd naar de fabriek waar ze de filters weer uit elkaar halen en weer nieuwe produkten gemaakt kunnen worden. Wist u bijvoorbeeld dat playmobil poppetjes van gerecyclede Brita filters worden gemaakt.